De leukste straatjes van Gorinchem

De leukste straatjes van Gorinchem

leukste straatje gorinchem korenbeurs instagrammable

Ik kende Gorinchem alleen maar van de files op de radio, meer niet. Tot ik foto’s ging Googlen. ‘Wacht eens even, dat ziet er eigenlijk heel mooi uit!’ Na het gezellige vestingstadje 3 keer bezocht te hebben besloten we er maar gewoon te gaan wonen. Nu hebben we een prachtig oud huis in de binnenstad en maken we elke avond een wandeling door de stad. Zo ontdekten we de mooiste straatjes van Gorinchem!

Oh en alle straatjes zijn nog geen 4 minuten lopen vanaf onze AirBnb (of Bed zonder breakfast) Eliya. 😉

1. De Langendijk

Het gezelligste winkelstraatje van Gorinchem! Geen grote ketens, alleen maar unieke boetiekjes, leuke conceptstores en lokale initiatieven. In deze straat zitten mijn favoriete winkeltjes.

Ik noem het altijd de lampjesstraat, omdat het in de zomer altijd vol hangt met lampenkappen uit een Gorinchemse lampenstudio. Magisch!

2. De korenbeurs

De korenbeurs is stiekem een heel mooi straatje. Stiekem – omdat veel mensen er niet vanaf weten, zelfs mensen die jarenlang in Gorinchem wonen niet! Hoe je dat al die jaren over het hoofd hebt kunnen zien snap ik niet, maar goed. Oké, misschien snap ik het een beetje, het ligt namelijk niet op een plek waar je zomaar even doorheen loopt – alleen als je zo nieuwsgierig bent als wij ;).

De korenbeurs is een straatje met ‘Paris Vibes’. Als je de foto’s ziet snap je wel wat ik bedoel. Een mooi gietijzeren hek, klein theatertje, random bankjes en héél veel planten. Oh en pstt, kijk stiekem af en toe even bij de huizen naar binnen – dat interieur! ?

De Korenbeurs is met stip het meeste Instagrammable straatje van Gorinchem. Extra voordeel: grote kans dat je er in je eentje loopt. Rustig poseren dus, zonder awkward publiek.

leukste straatje gorinchem korenbeurs instagrammable

3. Appeldijk – Havendijk

Loop je van de Langendijk naar nummer 2 in deze lijst, dan kom je automatisch door de Appeldijk. En dat is ook geen straf!

Vroeger woonden de rijkste burgers van Gorinchem (Gorcum) aan de Appeldijk. Of ja vroeger, eigenlijk nog steeds. De straat staat vol met authentieke stadsvilla’s met vaak nog de originele plafonds en ornamenten. Ook hebben de meeste huizen grote tuinen, wat heel uniek is in de stad.

Eigenlijk moet je de Appeldijk minimaal twee keer doorlopen. De ene keer bekijk je alle prachtige huizen en gluur je stiekem naar binnen (heb je niet van mij), de andere keer loop je langs de gracht en geniet je van de bootjes en de Lingehaven.

4. De groenmarkt / Grote Markt / Achter de Kerk

De markt in Gorinchem met als echte eyecatcher het oude stadhuis. Eigenlijk elk seizoen weer anders, maar altijd mooi: in de zomer met groene klimop, in de herfst kleuren de bladeren prachtig rood en oranje en in de winter hangt het stadhuis vol met lichtjes!

Rond de markt vind je gezellige restaurantjes en kun je even langswippen bij de VVV als je nog meer wil ontdekken in Gorinchem. Loop ook even een rondje om én in de kerk en check hoe scheef de toren staat! De pisa van Gorinchem. (Geen cheesy foto maken he;) )

Op maandag en zaterdag staan er verschillende marktkraampjes. Echte Gorcummers hebben me verteld dat je daar op zaterdag de beste olijven haalt. Doe er je voordeel mee 😉

Bonus:

De Kalkhaven, de straat waar je na een dag Gorinchem bekijken lekker uit kunt rusten in onze AirBnb. Loop een steegje door en je zit in de winkelstraat, loop de straat uit en je staat midden in de natuur. En binnen is het ook nog eens hartstikke mooi, kijk zelf maar. 😉

airnbn-b&b-gorinchem-eliya

Overnachten

Boutique appartement

Kom je de mooiste vestingstad van Nederland bekijken? Kom slapen bij Éliya! 

In boutique appartement Éliya dompel je je onder in een authentieke, chique stijl. Voel je even een Lady of Lord in het oude herenhuis uit 1880. 

Volg ons op Instagram

2 reacties op “De leukste straatjes van Gorinchem”

  1. Ik mis toch écht de Lingsesdijk. Een mooie straat met mooie huizen, 10 minuutjes lopen vanaf de kalkhaven ?

  2. Pingback: Restaurants in Gorinchem: 7x lekker uit eten in de binnenstad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *