De leukste restaurants in Gorinchem om te dineren

De leukste restaurants in Gorinchem om te dineren

restaurant Gorinchem

In Gorinchem hoef je niet lang te zoeken naar restaurants om te dineren. Op de Grote Markt is keuze genoeg! Maar soms zitten de leukste restaurants juist nét op een andere plek en moet je ze even weten te zitten. In dit lijstje onze favorieten én de favorieten van onze gasten.

Snoek & Snoek

Een favoriet bij de gasten van ons Boutique appartement: Snoek & Snoek. En dat is niet zo gek ook! Het is een klein gezellig restaurantje achter de kerk met een mooi interieur. Je vindt er het lekkerste Italiaanse eten van de binnenstad mét natuurlijk een bijpassende wijnen. En denk bij Italiaans nu niet aan een Happy Italy of Vapiano, want Snoek & Snoek is andere koek ;). Een aanrader! Reserveren is aan te raden, want dit is een populair tentje.

’t Gelagh

’t Gelagh zit net even op een ander plekje dan waar je de meeste restaurants zou zoeken. En daardoor is het (vooral in de zomer) juist heel leuk! In de grote bomen aan het terras hangen namelijk lampionnen en lichtjes, waardoor je een super gezellig sfeertje krijgt.

Wat me opviel bij ’t Gelagh is dat het personeel echt super vriendelijk is. Verder zit je binnen heel gezellig en heb je veel leuke gerechten op de kaart staan. Aan mensen met allergien of intoleraties is ook gedacht! Aanrader: de tomatensoep en pokébowl.

Oud Vuren

Als je bijzonder wil dineren, dan zit je bij Oud Vuren goed. Oud Vuren serveert ‘Wouter’s tuindiner’ en je zit dus ook in de tuin of in de oude schuur. Er hangen lampjes, er scharrelen kipjes rond en je krijgt een eigen houtkacheltje bij je tafel die je lekker op kunt stoken. Echt een idyllisch plekje waar je bijna niet weg wil gaan! Oud Vuren ligt in het dorpje Vuren, 10 minuutjes rijden van Gorinchem.

Keuzestress krijg je hier niet snel. Ze maken namelijk gebruik van maandmenu’s waarbij je per gang de keuze krijgt uit vis, vlees of vega/vegan. Op de website staat het maandmenu, zodat je alvast even kunt spieken.

Oud Vuren is één van onze favoriete plekjes en ideaal voor een lange zwoele zomeravond. Leuk om te weten: het is ook een zorgboerderij!

Twine

Twine is een restaurant gerund door twee zussen. Dat zul je ook wel zien als je ze voorbij ziet lopen, ze zijn namelijk een tweeling! Hun restaurant zit in een karakterstiek pand aan één van de leukste straatjes van Gorinchem: de langendijk. Loop je door het restaurant, dan kom je uit op het terras aan de Linge.

Op de kaart staan Franse en internationale gerechtjes die je kunt delen. Zo kun je heel veel proeven! De gerechtjes zijn verrassend en alles behalve standaard. Ook leuk om te doen: een high wine!

Metropole

Metropole is een restaurant in een prachtig pand uit 1877. Metropole serveert lokaal voedsel en biedt mensen met een handicap een werkplek waar ze kunnen leren en zich ontwikkelen. Oftewel; een bijzondere plek met een bijzonder verhaal!

Je kunt er lekker eten voor een vriendelijke prijs en het restaurant staat bij veel Gorcummers op de favorietenlijst!

De Knijp

Op Instagram (@eliyagorinchem) vroeg ik mijn stadsgenoten welke restaurants zij aan zouden raden. Het was al snel duidelijk; de Knijp mag niet in het lijstje ontbreken. Dit restaurant in één van de leukste straatjes van Gorinchem werd het meest genoemd. De Knijp is een gezellig bruin café waar je meerdere kleine gerechtjes kunt bestellen. Zo kun je kiezen tussen sushi, gerechten aan een spies en verschillende geroosterde taco’s. Liever gewoon één hoofdgerecht? Dat kan ook. De classics en vegetarische gerechten zijn volwaardige hoofdgerechten. De Knijp heeft een mooie serre boven het water, waardoor je de bootjes in de Linge ziet liggen én uitkijkt op weer een hele mooie straat in Gorinchem.

Ook leuk: ’s avonds verandert het restaurant in een kroeg en kun je gezellig borrelen of een dansje wagen!

Ik had dit lijstje nog veel langer kunnen maken. Er zijn namelijk nog meer leuke restaurants in Gorinchem. Bijvoorbeeld Mykonos (Grieks), Stoute Karel (tapas) of de Stadskamer.

Welk restaurant in Gorinchem zou jij aanbevelen?

Overnachten

Boutique appartement

Kom je de mooiste vestingstad van Nederland bekijken? Kom slapen bij Éliya! 

In boutique appartement Éliya dompel je je onder in een authentieke, chique stijl. Voel je even een Lady of Lord in het oude herenhuis uit 1880. 

Volg ons op Instagram

1 reactie op “De leukste restaurants in Gorinchem om te dineren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *