4x de leukste koffietentjes in Gorinchem

4x de leukste koffietentjes in Gorinchem

eten drinken tips gorinchem

Kom je het mooie Gorinchem ontdekken? Dan mag een lekker kopje koffie natuurlijk niet missen. Het liefst met een taartje of andere (guilty) pleasure. Waar moet je zijn voor het mooiste interieur, de beste koffie en lekkerste taartjes? We willen natuurlijk geen standaard Grand Cafe, nee, geef ons maar hippe koffietentjes! Ik deel mijn 4 favoriete koffietentjes in Gorinchem met je. Allemaal op loopafstand van Éliya! Oh en uiteraard allemaal ook Instagrammable 😉

1. Koffie bij Lot

Het nieuwste koffietentje uit dit lijstje en die heeft zich gelijk naar nummer 1 gewerkt! Je krijgt namelijk lekker grote cappuccino’s die ook nog eens prachtig geserveerd worden. Daarnaast is het interieur gewoon geweldig: een combinatie van vintage en modern. Het zwarte plafond heeft ons zelfs overgehaald om ook en zwart plafond in de slaapkamer van Éliya te maken! Een echte aanrader is de (vegan) haverkoek. Met een beetje geluk zijn ze nog warm van de oven.

Koffie bij Lot zit op een bijzondere locatie, namelijk in hetzelfde pand van de Top 1 Toys! Je loopt zo de winkel in of andersom. Maar nog leuker is het terras naast de Grote Kerk van Gorinchem. Rustiger dan aan de grote markt, maar je kunt toch gezellig mensen kijken.

Aanraders: Cappuccino en de vegan appel haverkoek.

Adres: Achter de kerk 6-7

2. De vitamine Kantine

Ben je op de gezonde toer en wil je even op krachten komen? Ga dan langs bij de Vitamine Kantine. Ze hebben lekkere sapjes, smoothiebowls, wisselend gebak en zelfs maaltijden. Maar wat je vooral niet mag missen bij de Vitamine Kantine: de koffie. Die is namelijk de lekkerste van Gorinchem!  Wij halen regelmatig even een cappuccino met havermelk, onze favoriet. Oh en ook nog eens hartstikke betaalbaar. Sinds kort zit de Vitamine Kantine ook op een perfecte locatie, op de hoek van de de twee leukste winkelstraten van Gorinchem. 

Aanrader: capuccino met havermelk, onze favoriet in Gorinchem!

Adres: Langendijk 1

3. Sweet Ima

De allereerste keer dat we in Gorinchem waren, kwamen we Sweet Ima tegen. Toen we naar binnen gluurden bij dit mooie tentje, móésten we wel even koffie drinken en een lekker gebakje eten. En dat was geen verkeerde keus. De eigenaresse komt uit Israel en heeft in Parijs gestudeerd aan de Internationale kookschool. Dat kun je merken! Bij Sweet Ima haal je de lekkerste taartjes van Gorinchem, maar ook hartige hapjes en brood. 

Lekker weer? Dan kun je voor het pand zitten aan de gezelligste winkelstraat van Gorinchem. Ook hebben ze een stadstuin waar je in de zomer rustig kunt zitten.

Aanraders: Taart, croissant en de Limonana

Adres: Langendijk 22

4. De ijsfee

Instagrammable interieur? Check. Leuk terras? Check! De ijsfee is een ijstentje waar je het lekkerste ijs van Gorinchem haalt – echt waar. En daarnaast hebben ze heerlijke koffie! Aan het pand zit een gezellig terrasje waar je je met een beetje fantasie in Italie waant. 😉 Ze doen niet echt aan vaste openingstijden, dus gewoon even langslopen en dan zie je het vanzelf. In de zomer echt een must om een ijsje of ijskoffie te halen!

Aanraders: ijskoffie, ijs & koffie

Adres: Arkelstraat 11 – Gorinchem

Wat is jouw favoriete koffietentje in Gorinchem en wat moet ik zeker proberen van de kaart?

Overnachten

Boutique appartement

Kom je de mooiste vestingstad van Nederland bekijken? Kom slapen bij Éliya! 

In boutique appartement Éliya dompel je je onder in een authentieke, chique stijl. Voel je even een Lady of Lord in het oude herenhuis uit 1880. 

Volg ons op Instagram

3 reacties op “4x de leukste koffietentjes in Gorinchem”

  1. Pingback: Vegan restaurants in Gorinchem - Éliya

  2. Leuk artikel! Ik heb op mijn eigen blog een paar jaar terug een soortgelijk artikel geschreven, maar dan meer mijn favo koffiespots in de regio. Koffie bij Lot is ook mijn absolute favoriet! Inderdaad geweldige styling en ik echt fan van de koffie! De Vitamine Kantine ken ik wel van salades en sapjes maar nooit geweten dat ze daar ook koffie hebben, goeie tip!

    1. Hi Ester,

      Ah wat leuk! Ik ga eens kijken op je blog 🙂
      Jaa zo leuk he. En vitamine kantine is veel aan het ontwikkelen, dus zeker een aanrader om weer eens langs te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *