Vegan restaurants in Gorinchem

Vegan restaurants in Gorinchem

Vegan restaurant Gorinchem

In grote steden is het vaak niet moeilijk om te zoeken naar een leuk restaurant met veganistische opties. In Gorinchem moet je de adresjes even weten, maar gelukkig zijn er genoeg restaurants met vegan opties! Ook heb ik voor je nagevraagd welke restaurants op aanvraag vegan gerechten serveren. Handig om te weten! Ik heb voornamelijk gekeken naar de hoofdgerechten.

’t Gelagh

’t Gelagh zit net even op een ander plekje dan waar je de meeste restaurants zou zoeken. En daardoor is het (vooral in de zomer) juist heel leuk! In de grote bomen aan het terras hangen namelijk lampionnen en lichtjes, waardoor je een super gezellig sfeertje krijgt.

Ze hebben keuze uit twee vegan hoofdgerechten die gewoon op de kaart staan aangegeven, lekker makkelijk. Je kunt kiezen uit een groente tajine en een pokébowl met tofu. Wij hebben ze nog niet geproefd, maar het klinkt goed!

Oud Vuren

Als je bijzonder wil dineren, dan zit je bij Oud Vuren goed. Oud Vuren serveert ‘Wouter’s tuindiner’ en je zit dus ook in de tuin of in de oude schuur. Er hangen lampjes, er scharrelen kipjes rond en je krijgt een eigen houtkacheltje bij je tafel die je lekker op kunt stoken. Echt een idyllisch plekje waar je bijna niet weg wil gaan! Oud Vuren ligt in het dorpje Vuren, 10 minuutjes rijden van Gorinchem.

Keuzestress krijg je hier niet snel. Ze maken namelijk gebruik van maandmenu’s waarbij je per gang de keuze krijgt uit vis, vlees of vega/vegan. Op de website staat het maandmenu, zodat je alvast even kunt spieken.

Ze hebben elke dag wel gasten die vegan zijn, dus ze zijn wat gewend! Wel is het goed om vooraf even te melden dat je vegan bent, zodat ze rekening met je kunnen houden. Oud Vuren is één van onze favoriete adresjes!

De Gasterij

Als je er langs loopt verwacht je het niet zomaar, maar de Gasterij heeft veel lekkere vegan opties. Het is een vrij ‘standaard’ restaurant waar wij zelf niet zo snel zouden komen, maar dankzij de verrassende vegan opties wel! Verder heeft het een leuke locatie op de Grote markt en vriendelijk personeel. Voor het diner hebben ze een avocadoburger (onze favoriet), plantaardige saté en groentepizza. Nog een pluspunt: ze hebben ook vegan mayo! Als je komt lunchen heb je zelfs nog meer opties, waaronder een vegan tosti (jum).

Gek genoeg hebben ze dan weer geen plantaardige melk voor in de koffie, maar dat vergeven we ze dan maar. 😉

De beren

Ik denk dat de Beren geen uitgebreide toelichting vereist. Het restaurant zit namelijk door heel Nederland, waardoor je er vast al wel eens geweest bent. Zo niet, dan weet je nu dat ze ook meerdere vegan opties hebben! Zo hebben ze vegan sate, pittige kip en fish en chips. Oh en ze hebben ook een vegan dessert! Dat kom je niet vaak tegen in Gorinchem. Het is een chocolade moelleux, of te wel een warm chocoladetaartje met zachte kern. Hmmmm.

De Beren zit op een gezellige plek aan de Grote markt.

Metropole

Metropole is een restaurant in een prachtig pand uit 1877. Metropole serveert lokaal voedsel en biedt mensen met een handicap een werkplek waar ze kunnen leren en zich ontwikkelen. Oftewel; een bijzondere plek met een bijzonder verhaal!

Op de kaart staan geen vegan opties, maar als je van te voren aangeeft dat je vegan bent houden ze daar rekening mee. Metropole is een restaurant dat ook bij veel Gorcummers op de favorietenlijst staat, dus zeker een aanrader. Op de kaart: vegetarische falafel en ambachtelijke pasta.

Le bonapart

Le bonapart is een sfeervol modern restaurant aan de Lingehaven. Vanuit het restaurant en vanaf het terras kijk je op het Peterbruggetje en in de zomer kun je alle boten en sloepjes die in de Lingehaven liggen bewonderen. Het interieur oogt chic met comfortabele roze stoelen en een mooi groen behang.

Op de kaart staan geen vegan opties, maar ze maken graag iets voor je! Geef het dan wel het liefst een dag van te voren aan, zodat je iets voor je kunnen voorbereiden. Wil je er vandaag nog terecht? Bel dan even om te vragen naar de mogelijkheden.

Wist je dat le bonapart een geweldige roze oldtimer heeft? Met een beetje geluk staat hij voor de deur!

Heb jij nog een restaurant in Gorinchem ontdekt die vegan gerechten heeft of het op aanvraag kan maken? Laat het weten in de reacties, dan voeg ik hem toe aan dit lijstje.

Ook benieuwd waar je als vegan koffie met wat lekkers kunt vinden? Nummer 1 & 3 van de leukste koffietentjes in Gorinchem zijn aanraders!

Overnachten

Boutique appartement

Kom je de mooiste vestingstad van Nederland bekijken? Kom slapen bij Éliya! 

In boutique appartement Éliya dompel je je onder in een authentieke, chique stijl. Voel je even een Lady of Lord in het oude herenhuis uit 1880. 

Volg ons op Instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *